View Full Version : Pomoc oko CS-a
Dobro vece svima,
Potrebna mi je pomoc za podesavanje CS-a i pristup Total TV-u. Prilican sam pocetnik za ove stvari (danas sam nabavio SkyStar2 karticu i instalirao), ali imam kompjutersko predznanje.
Koristim neko upsutvo koje sam nasao na Internetu za podesavanje Gbox-a, ali mi nije jasno podesavanje port sharing ukoliko nemam dial-up (upustvo objasnjava samo ovu opciju).
Da li neko moze da objasni kako da se seruje port na kablovskom internetu?
Instalirao sam AltDVB, podesio DynDNS nalog i imam aktiviran DynDNS updater (zelena ikonica) u sistem tray-u. To su prva tri koraka u upustvu, ali sam se sada zaglavio.
Nisam siguran da li je OK da trazim Total TV, ali se ja i zezam sa svim ovim samo da bih mogao da pratim domace kanale, odavde iz tudjine (Engleska).
Da li mozete da mi pomognete da podesim sve (port, linije, itd.) i da mi pojasnite sta je to znaci kada je nesto u lokalu ili na distanci, itd.
Puno hvala,
Vladimir
U medjuvremnu sam uspeo da razresim deo problema, naime uspeo sam da pristupim podesavanju za UDP, da namestim gbox, IP i port 12000, ali mi test porta nikako ne uspeva...
Da li ima neko sa vise iskustva ko bi mogao da pomogne?
--------------------------------------------------------------------------
Update: Evo sada sam uspeo da usesno testiram port 12000 (problem mi je pravio Kaspersky), i sve je OK.
Sada imam neophodne podatke za tzv. D liniju, da li bi neko bio ljubazan da mi pomogne u nastavku podesavanja?
Znam da nemam nista da ponudim, ali se nadam da ima dobrih ljudi koji hoce da pomognu kolegi po internetu...
Pozdrav,
Vladimir
Sada imam neophodne podatke za tzv. D liniju, da li bi neko bio ljubazan da mi pomogne u nastavku podesavanja?
Znam da nemam nista da ponudim, ali se nadam da ima dobrih ljudi koji hoce da pomognu kolegi po internetu...
Pozdrav,
Vladimir
Da li je potrebno platiti da bi se dobio pristup total tv u ovom sistemu cs-a?
Da li neko nudi takvu uslugu i moze da postuje malo vise detalja o tome?
Hvala,
Vladimir
Ako ti TESTPORTS javlja dati je otvoren port onda si spreman za CS.
Da bi ti sve to radilo kako treba moras prvo otici na www.dyndns.com tamo se uclani ti podatci ti trebaju za M liniju.
Kada to zavrsis napravi CWSHARE.CFG fajl.
ubaci ga u Gbox direktorij i to je sve.
Ako zapne javi se.
Pozdrav!
PS.
Placanje je relativna stvar. Ja placam CS ali imas mnogo ljudi koji ne placaju.
Prema tome to zavisi od onoga ko daje.
Hvala na odgovoru!
Vec sam obavio taj deo posla (DynDNS), ali sam napravio gresku u koracima za nesto drugo. Nisam znao da mi je potreban i tanjir za prijem signala, mislio sam da se signal dobija preko interneta (nesto kao kod slingbox-a).
Elem, moram da nabavim tanjir i lnb, pa da nastavim sa instalacijom. Naravno i dalje mi je potrebna D/M linija za Total TV da bih napravio CWSHARE.CFG.
Da li mozes da mi javis (moze i na PM) koliko kosta tvoj CS, sta dobijas za to i da li si zadovoljan uslugom? Nemam nista protiv da platim, ukoliko je OK. Napominjem da me interesuju domaci kanali.
Pozdrav!
@mijami je ovde detaljno napisao uputstvo za dobijanje tj konfigurisanje CWSHARE file (koji sadrzi M i D linije)
(link : http://www.cardserver.org/cardsharing/f39/how-to-work-cwshare-cfg-365/ )
... e , sad , M liniju ces napraviti iz tvog DNS-a (npr M: {mojdns.dyn.org { pass }} ) ... iz M linije izvlacis svoju D liniju (npr D: {mojdns.dyn.org { XXXX XXXX { pass { A3 A3 }}}} )
sve to lepo iskucas u notepadu i nazoves ga cwshare.cfg ...
e sad , D linija koju si namestio iz M linije daje se nekome ko ce ti dati CS , a on tebi daje njegovu liniju koja ide u cwshare ... znaci u cwshareu ide TVOJA M linija i D linije davaoca CS-a ...
primer cwshare filea :
--------------------------------------
M: {mojdns.dyn.org { pass }}
D: {kolegin.dyn.org { XXXX XXXX { pass { A3 A3 }}}}
I: { 02 }
N: { 01 01 03 10 2000 3000 }
X: { 09 }
----------------------------------
XXXX su portovi preko kojih ce ici CS i proizvoljni su ...
znaci i nekome ko ce ti dati CS das D liniju tvoju za njegov cwshare ...
D: {mojdns.dyn.org { XXXX XXXX { pass { A3 A3 }}}} )
I , X , i N linije neka te ne zabunjuju za sada , dok ne skontas osnove , posle ce ti sve biti jasno ....
Syber,
Hvala na pojasnjenju. Trenutno razmatram instalaciju tanjira, a da se "ne vidi" mnogo :)
Zivim u iznajmljenom stanu, pa to malo komplikuje situaciju. Inace nasao sam jednog montera koji mi trazi 100 funti (oko 130 evra) za tanjir, lnb i kompletnu instalaciju.
Imam jedno pitanje, da li mogu da obavim instalaciju i potvrdim kvalitet signala na nekom FTA kanalu na Eutesat-u, a posle da podesavam CS (kada nadjem nekoga ko bi mi ustupio liniju) za pracenje Total TV-a?
Ili je bolja varijanta da pojurim ortaka koji ima Total TV risiver pa da instaliram na njemu. Inace kako stvari stoje, ukoliko nema nikoga ko bi mi ustupio pristup Total TV-a preko CS, vise mi se isplati da kupim njihov risiver i donesem ga ovde. Mene ionako preko satelita interesuje gledanje domacih kanala, imam vec kablovsku TV sa gomilom sportskih/filmskih kanala, ali nemam nase (ex-YU) kanale.
Pozdrav,
Vladimir
vidi ovako druze , namontiraj tanjir , lnb , kablove i ostalo , dobi sliku na ss2 na prgDVB / altDVB / DVB viewer ... (koji god vec program za pracenje SAT kanala koristis)... ovo je forum koji se bavi (prvenstveno sharingom) i kao takav na njemu imas deo koji se zove Gbox Exchange Servers i u njemu zonu Gbox Exchange Free .... tu mozes krenuti , doci do nekih linija i gledati CS ... tu nastaju tvoje muke (kao i svih nas) kad ''zagrizes'' udicu , pa krene redom ... hm , nesvidja mi se ovaj tanjir , mora to bolje ... sta , LNB 0.2 - a , ne kupicemo 0.1 ... neki resvier - naravno , dreambox (500 , 600 , 7xxx) ... itd , itd ....
pozz
@mijami je ovde detaljno napisao uputstvo za dobijanje tj konfigurisanje CWSHARE file (koji sadrzi M i D linije)
(link : http://www.cardserver.org/cardsharing/f39/how-to-work-cwshare-cfg-365/ )
... e , sad , M liniju ces napraviti iz tvog DNS-a (npr M: {mojdns.dyn.org { pass }} ) ... iz M linije izvlacis svoju D liniju (npr D: {mojdns.dyn.org { XXXX XXXX { pass { A3 A3 }}}} )
sve to lepo iskucas u notepadu i nazoves ga cwshare.cfg ...
e sad , D linija koju si namestio iz M linije daje se nekome ko ce ti dati CS , a on tebi daje njegovu liniju koja ide u cwshare ... znaci u cwshareu ide TVOJA M linija i D linije davaoca CS-a ...
primer cwshare filea :
--------------------------------------
----------------------------------
XXXX su portovi preko kojih ce ici CS i proizvoljni su ...
znaci i nekome ko ce ti dati CS das D liniju tvoju za njegov cwshare ...
D: {mojdns.dyn.org { XXXX XXXX { pass { A3 A3 }}}} )
I , X , i N linije neka te ne zabunjuju za sada , dok ne skontas osnove , posle ce ti sve biti jasno ....
Samo ovdje dodaj ciji je koji port.
Zbunice se onaj ko nezna.
Pozdrav!
---------------------tvoj - davaoc -- port
e , kad dajes svoju liniju dajes je npr :
D: {mojdns.dyn.org { XXXX mojport { pass { A3 A3 }}}}
umesto XXXX davaoc upisuje svoj port ... tako i ti dobijas D liniju i umesto XXXX stavljas svoj port
heh , nermine , pa mogao si i ti dodati to :D
Skapirao sam ja to podesavanje, imam i jako dobro upustvo, moj je problem 1) instalacija tanjra i 2) CS;
Ali kao sto ste napomenuli, korak po korak, pa cu razresiti sve probleme. Slazem se sa Syber-om, da kada se krene, tesko je prestati i svi smo mi pomalo halapljivi (moj slucaj - imam kablovsku sa 200 kanala, ukljucujuci SKY Sports i Sky Movies), ali se meni gledaju domaci kanali i domace emisije...
Inace kada smo vec prosirili temu, da li neko od vas ima iskustva sa SlingBox-om? Deluje mi kao intrigantna stvar, i uz porast brzine interneta kao sledeca velika stvar za prenos signala sa satelita. A i nema problema instalacije tanjira :)
Hvala za savete i pisemo se...
nermine ,nije syber admin tamo de jeste da nezna :)
enko2974
10-05-2008, 20:12
Molim vas ako neko moze sa pomogne kako da nateram novije verzije Progdvb da rade sa gboxom,starije rade a novije kad ukljucim program radi a kad prebacim na drugi kanal ne otvara,please help.
Pozdrav,
moj ti je savet da se manes gbox-a sa progDVB-om ... posle mnogo , mnogo , mnogo testiranja (iveco mi je svedok) konacan zakljucak ALT DVB ili DVB dream za gbox ... nothing else ...
enko2974
10-05-2008, 20:58
Super radi sa verzijom ProgDVB4.85.3 ali hocu nekako novu verziju zbog titlova i EPG u ovoj verziji ne rade bas kako treba,a alt nema dobar OSD i channel listu.
Hvala i pozdrav,
nermine ,nije syber admin tamo de jeste da nezna :)
Nemam pojma da sam igdje napisao da je @syber ADMIN.
Nevidim ni zasto je to toliko bitno.
A ako se ovo odnosi na malopredasnji post, nisam to napisao zato sto sam mislio da je ayber ADMIN nego zato sto se radilo o njegovom postu.
Pozdrav!
Syber,
Hvala na pojasnjenju. Trenutno razmatram instalaciju tanjira, a da se "ne vidi" mnogo :)
Zivim u iznajmljenom stanu, pa to malo komplikuje situaciju. Inace nasao sam jednog montera koji mi trazi 100 funti (oko 130 evra) za tanjir, lnb i kompletnu instalaciju.
Imam jedno pitanje, da li mogu da obavim instalaciju i potvrdim kvalitet signala na nekom FTA kanalu na Eutesat-u, a posle da podesavam CS (kada nadjem nekoga ko bi mi ustupio liniju) za pracenje Total TV-a?
Ili je bolja varijanta da pojurim ortaka koji ima Total TV risiver pa da instaliram na njemu. Inace kako stvari stoje, ukoliko nema nikoga ko bi mi ustupio pristup Total TV-a preko CS, vise mi se isplati da kupim njihov risiver i donesem ga ovde. Mene ionako preko satelita interesuje gledanje domacih kanala, imam vec kablovsku TV sa gomilom sportskih/filmskih kanala, ali nemam nase (ex-YU) kanale.
Pozdrav,
Vladimir
haj
woroth ako nisi jos nista podesijo javi mi na PM pa cu ti pomoci preko Skype.
pozz bibony
Cao,
Poslao sam ti PM, a mislim i da sam te nasao na Skype-u. Javi se kada mozes...
Molim vas ako neko moze sa pomogne kako da nateram novije verzije Progdvb da rade sa gboxom,starije rade a novije kad ukljucim program radi a kad prebacim na drugi kanal ne otvara,please help.
Pozdrav,
novije verzije ne rade za to sto tebe zanima,a ako te vec zanimaju dvb titlovi onda ti je DVB Viewer resenje
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.