PDA

View Full Version : Pomoć početniku po neki put

otop
27-07-2008, 21:56
Totalni početnik ima dm600 na kojem je instaliran gemini 4.4 i gbox 2.25d.Dobio d liniju od jednog dobrog čovjeka koji ima hrt u lokalu.Sve uspio nekako sam instalirati i sve radi od juče.E sada bi imao nekoliko pitanja ako bi neko htio da mi odgovori:
Zašto mi gbox otvori neke kanale(prim.digi paket)pa poslije nekog vremena zacrni iako u var/keys imam validan nagra ključ.Treba li tu šta podesiti u cwshare?
Čemu služi cs2gbox i da li tu treba šta editirati?
Koji je emulator bolji za početnika:gbox 2,25,gbox 2.1b ili cccam?
Da li se može sa mg camd vršiti cs i ako može kako(ovo pitam zato što mg camd sa ključevima mi nikad ne zacrni sliku)?
Ako neko hoće da mijenjamo d liniju rado bi to učinio.Naročito me zanimaju exyu kanali.Sada nemam nikakvu karticu u lokalu ali dok sve ovo savladam planiram nabaviti neku da mogu i ja šta ponuditi.

otop
28-07-2008, 19:31
Šta je ovo,izgleda svi na moru a baš ih briga za mene.

mijami
29-07-2008, 06:22
da ti odgovorim
1. pitanje Zašto mi gbox otvori neke kanale(prim.digi paket)pa poslije nekog vremena zacrni iako u var/keys imam validan nagra ključ.Treba li tu šta podesiti u cwshare?

promijeni na gbox 2.1b preko njega ne ide emulacija ali kad vec od covjeka imas liniju nije ti potrebna emulacija

2. pitanje Čemu služi cs2gbox i da li tu treba šta editirati?

cs2gbox sluzi ako imas koju nds kartu lokalnu sky ili total a mogu se i druge karte stavit preko cs2gbox ali nema potrebe

3.pitanje Koji je emulator bolji za početnika:gbox 2,25,gbox 2.1b ili cccam?

cccam ako imas koju karticu u lokalu

4 pitanje Da li se može sa mg camd vršiti cs i ako može kako(ovo pitam zato što mg camd sa ključevima mi nikad ne zacrni sliku)?

mg camd moze radit samo kao klijent toi jest da ti vuces kartice a ne mozes davat jedino ako ne stavis m liniju to jest neku virtualnu karticu koja radi preko emm

5 pitanje Ako neko hoće da mijenjamo d liniju rado bi to učinio.Naročito me zanimaju exyu kanali.Sada nemam nikakvu karticu u lokalu ali dok sve ovo savladam planiram nabaviti neku da mogu i ja šta ponuditi.

na zalost ja nemam vise free server samo imam server s lokalnik karticama to jest samo gledam lokalne od ljudi

otop
29-07-2008, 15:06
Hvala ti puno.Sada mi je makar malo jasnije.