PDA

View Full Version : pocetnik: krene pa stane

chemstar
29-08-2008, 17:26
zdravo,

imam jedno mislim veoma "pocetnicko" pitanje: nabavio sam danas dreambox 500 i rado bih gledao neke nase kanale preko satelita. nasao sam neku dokumentaciju na netu i instalirao taj emulator cccam. sada bih rado pratio i kanale kao sto su hrt, bht, hayat ali nista nazalost sve crno.

mozeli me neko pomoci oko toga.

unaprijed puno hvala

varcar
29-08-2008, 18:39
prvo vidis li ti ista na tom dreamboxu....mislim gdje si naciljao , na koji satelit

chemstar
29-08-2008, 19:08
vidim, vidim puno znoja me je ovo riktanje kostalo ;-)

mogu cak i dig da gledam sada. postoji li mogucnost da se hrt, hayat i ostalo moze gledati?

ajdutin
29-08-2008, 19:33
sve moze da se gleda ali da imas gbox mogao bih da ti dam da probas

chemstar
29-08-2008, 19:36
to sa gboxom mi je bilo malo komplikovano tako da sam uzeo cccam. hajde nejse, mozda nekada i proradi

varcar
29-08-2008, 20:50
kratko NE
Ne mozes gledati onako kako gledas digi...Te kartice su jos nevine "zvanicno" nisu probijene ....
Prosvrljaj po forumu i naces kako trebas da postavis svoj cccam ja imam gbox ali u principu trebas da imas ovo za pocetak Resiver, parabolu(po mogucnosti motor) stalnu konekciju na internetu otvoren konto na nekom od dns severa (na primjer Dyndns)
otvorene portove na ruteru kompjuter sa instaliranim programima totalcommander notepad++(ili neki drugi unix program) kad sve to instaliras i nabavis tad si spreman za cw
sretno

josip11
29-08-2008, 21:54
vidim, vidim puno znoja me je ovo riktanje kostalo ;-)

mogu cak i dig da gledam sada. postoji li mogucnost da se hrt, hayat i ostalo moze gledati?
jedno je gledanje programa sa nekim emulatorom odnosno ključevima, a ovo drugo mnogo slađe se zove CS- cardsharing
za ovo drugo češ morat puno toga pročitat po raznim forumima:hockey1:

mpile
30-08-2008, 11:22
pozdrav
ja sam takodje jedan pocetnik pa bih molio nekoga ko ima strpljenja i volje da pomogne.
imam deambox 600pvr sa hdd-80g.sve sam instaliro sto se tice antene i ostaloga ,gledam sve sto se moze gledati sa cccam-2.09 ali sam instalirao i gbox 2.1b i tu zaglavio neznam dalje.kako gdje i sta upisivati? hvala